Zeist - 19 juni 2019 -

West-Europa

Frankrijk
Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en er trekken enkele buien over het land. In Parijs is het komende dagen heerlijk weer voor een stedentrip met circa 22 graden. Warmer weer is te vinden in het zuiden met in Nimes 29 graden. Vanaf zondag wordt het overal een stuk warmer met in de Ardèche 32 graden en ook in de Dordogne circa 30 graden. Daarbij wordt het in de zuidoostelijke helft droog en zonnig.

Groot Brittannië
Buien maken komende dagen plaats voor vrij zonnig en droog weer. Daarbij loopt de temperatuur in Londen op van 20 naar 24 graden op zondag. Vanaf maandag neemt de kans op buien opnieuw toe. Wel blijft het warm met in Engeland 21-24 graden. Aan de Schotse kust is het een graad of 16.

Zuid-Europa

Griekenland
Het is volop zomer met veel zon, maar lokaal (vooral in het binnenland) ook enkele onweersbuien. De maxima liggen rond 30 graden. Komende dagen blijft in de binnenland de kans op onweersbuien aanwezig. Op de eilanden is het dagelijks zonnig zomerweer met maxima rond 30 graden. In het weekend wordt het heet met veel zon en 32-37 graden. Pas wel op met zonnen. De zonkracht is in de middag 9-10!

Italië
Het is volop zomer met veel zon en maxima rond 30 graden. In Rome kan het zelfs 32 graden worden. In de Alpen komt lokaal een onweersbui tot ontwikkeling. Komende dagen blijft het zonnig en warm zomerweer in het midden en zuiden. In Noord-Italië raakt het wat meer bewolkt en neemt het aantal onweersbuien in de loop van de week toe. Vooral vrijdag en zaterdag kunnen de buien fors uitpakken.

Kroatië
In het binnenland is het wisselend bewolkt met enkele regen- en onweersbuien. In de kuststeden zoals Rovinj, Pula, Zadar en Dubrovnik is het droog en zonnig. De maxima liggen tussen 28 en 31 graden. Komende dagen verdwijnen ook de buien in het binnenland. Met veel zon wordt het op grote schaal 30 graden. Zonnebrandcrème is nodig, want de zon schijnt dagelijks met zonkracht 8-9.

Portugal
Er is veel bewolking in vooral in de noordwestelijke helft van het land valt af en toe regen. Met in de kustplaatsen maxima van 20-23 graden is het fris voor juni. Na morgen wordt het droger en zonniger. Vrijdag wordt het landinwaarts 25-28 graden. Een stevige noordwestenwind houdt de temperaturen aan zee op 20-24 graden. Op Madeira is het wisselend bewolkt en circa 24 graden.

Spanje
In het noorden is het bewolkt en valt van tijd tot tijd regen. In de rest van het land is het zonnig zomerweer. Langs de zuid- en oostkust liggen de maxima op 25-29 graden, landinwaarts is het regionaal nog warmer. In de populaire badplaatsen blijft het komende tijd zomers met aangename maxima van 25-30 graden. Op de Canarische eilanden wisselen zon en wolken elkaar af. Het wordt 22-27 graden.

Turkije
Het is wisselend bewolkt met regionaal stevige regen- en onweersbuien. Tussen de buien door wordt het op veel plaatsen 28-31 graden. Komende dagen is het in de populaire badplaatsen meestal droog en vaak zonnig met maxima rond 32 graden. In het binnenland blijft de kans op onweersbuien groot.

Centraal Europa

Duitsland
Zware onweersbuien verdrijven de hitte tijdelijk en daardoor daalt de temperatuur van 30-32 graden naar 20-24 graden op zaterdag. Dagelijks blijft kans op onweer, met name in het zuiden en oosten. Vanaf zondag volgt een aantal droge, zonnige en hete dagen en wordt het regionaal 30-33 graden. In de tweede helft van we week wordt het opnieuw koeler. Het wisselende weer houdt voorlopig aan.

Oostenrijk
Dagelijks ontstaan 's middags flinke stapelwolken en onweersbuien op de berghellingen. In de loop van de middag en avond zijn de dalen aan de beurt. Aanvankelijk is het tropisch met in Innsbruck en Wenen 30 graden, maar komende dagen wordt het geleidelijk koeler. Met 20-26 graden wordt zaterdag de laagste temperatuur bereikt. Daarna wordt het droog, zonnig en hoogzomers met volgende week 30-35 graden.

Zwitserland
Warmte maakt tijdelijk plaats voor iets koeler weer. Aanvankelijk kan het regionaal nog 30 graden worden, maar komende dagen is het 20-25 graden. Dagelijks is kans op pittige regen- en onweersbuien en zon en stapelwolken wisselen elkaar af. Vanaf zondag wordt het opnieuw zonnig, heet en droog. Na het weekend loopt het kwik op naar een zinderende 30-34 graden!

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.