Zeist - 19 juni 2019 - In het binnenland is het wisselend bewolkt met enkele regen- en onweersbuien. In de kuststeden zoals Rovinj, Pula, Zadar en Dubrovnik is het droog en zonnig. De maxima liggen tussen 28 en 31 graden. Komende dagen verdwijnen ook de buien in het binnenland. Met veel zon wordt het op grote schaal 30 graden. Zonnebrandcrème is nodig, want de zon schijnt dagelijks met zonkracht 8-9.

Activiteitenweer Kroatië

Gezondheidsweer Kroatië

Het klimaat in Kroatië

Kroatië is een zonnig land met verschillende klimaten. Het gebied aan de Adriatische Zee, met de plaatsen Dubrovnik en Split en het populaire vakantiegebied Istrië, heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn daar zonnig, droog en warm (26°C). De winters zijn zacht, maar wel nat. Landinwaarts wordt het al snel bergachtig. In augustus is het op de berg aangenaam fris (18°C). 's Winters vriest het licht en sneeuwt het. Er wordt op bescheiden schaal geskied. Het binnenland heeft een landklimaat. De zomers zijn droog en warm (24°C). In de winter is het koud en nat.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.