Zeist - 19 juni 2019 - Dagelijks ontstaan 's middags flinke stapelwolken en onweersbuien op de berghellingen. In de loop van de middag en avond zijn de dalen aan de beurt. Aanvankelijk is het tropisch met in Innsbruck en Wenen 30 graden, maar komende dagen wordt het geleidelijk koeler. Met 20-26 graden wordt zaterdag de laagste temperatuur bereikt. Daarna wordt het droog, zonnig en hoogzomers met volgende week 30-35 graden.

Activiteitenweer Oostenrijk

Gezondheidsweer Oostenrijk

Het klimaat in Oostenrijk

Oostenrijk is een klein land met klimatologisch veel verschillen. In het westen, waar de Alpen liggen, heerst een hooggebergteklimaat. De winters zijn streng en de zomers koel. De invloed van de Atlantische Oceaan is in het gebied goed merkbaar. In de zomer regent het veel. De winters zijn sneeuwrijk, wat de provincies Tirol en Voralberg tot populaire wintersportgebieden maken. Richting het oosten neemt de matigende invloed van de oceaan af en worden de bergen minder hoog. Het klimaat krijgt daar continentale trekjes. Wenen, dat aan de grens met Slowakije ligt, heeft warme zomers en koude winters. In het beschutte zuiden van Oostenrijk, Karinthië, heerst in de dalen een aangenaam warm, bijna mediterraan klimaat.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.