Zeist - 19 juni 2019 - Er is veel bewolking in vooral in de noordwestelijke helft van het land valt af en toe regen. Met in de kustplaatsen maxima van 20-23 graden is het fris voor juni. Na morgen wordt het droger en zonniger. Vrijdag wordt het landinwaarts 25-28 graden. Een stevige noordwestenwind houdt de temperaturen aan zee op 20-24 graden. Op Madeira is het wisselend bewolkt en circa 24 graden.

Activiteitenweer Portugal

Gezondheidsweer Portugal

Het klimaat in Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. In Faro, in de Algarve, is het ‘s zomers 30°C en ‘s winters 17°C. Aan de kust zorgt de zeewind voor een matigende invloed. Opvallend in Portugal is het gigantische verschil in neerslag tussen de winter, waar op veel plekken 120 mm neerslag per maand valt, en de zomer met bijna geen hemelwater. Vooral in het bergachtige noorden van het land en aan de kust zijn de neerslagverschillen tussen de jaargetijden groot. Mei en september zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.