Zeist - 19 juni 2019 - Warmte maakt tijdelijk plaats voor iets koeler weer. Aanvankelijk kan het regionaal nog 30 graden worden, maar komende dagen is het 20-25 graden. Dagelijks is kans op pittige regen- en onweersbuien en zon en stapelwolken wisselen elkaar af. Vanaf zondag wordt het opnieuw zonnig, heet en droog. Na het weekend loopt het kwik op naar een zinderende 30-34 graden!

Activiteitenweer Zwitserland

Gezondheidsweer Zwitserland

Het klimaat in Zwitserland

De Alpen en de Jura maken het klimaat in Zwitserland interessant. In het heuvelachtige noorden zijn de zomers nat en met 22°C is het vrij koel. In de winter ligt het kwik een paar graden boven nul. Achter de Jura is het droger en warmer. In Geneve is het zomers 25°C. Aan de noord- en westzijde van de Alpen valt de meeste neerslag, in de winter in de vorm van sneeuw. Skipistes te over in dit gebied. Aan de zuidzijde aan de grens met Italië is het een stuk droger en warmer. Lugano heeft zelfs een zwak mediterraan klimaat.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.