Weeronline
Weeronline

  Weekverwachting: veel zon, meest droog en hoge temperaturen

  Aangemaakt: 05 apr 2020, 19:15 uur

  De zon schijnt deze week volop, maar later op maandag is wel kans op wat lichte regen. De rest van de week is het droog. De temperatuur is hoog voor de tijd van het jaar en stijgt veelal naar 19-23 graden. In het paasweekend is er meer bewolking en neemt de kans op een bui toe. De temperatuur blijft ook dan hoger dan de gebruikelijk 10 tot 13 graden die normaal is voor de eerste helft van april.

  De temperatuur is hoog deze week. Normaal is het in de tweede week van april zo’n 10 tot 13 graden, deze week stijgt het kwik dagelijks tot (ruim) boven deze waarde. In het westen en noorden is het veelal 16 tot 19 graden, in het midden, oosten en zuiden stijgt de temperatuur naar 19 tot 23 graden. De zon schijnt daarbij flink en het blijft vanaf dinsdag droog.

  Het is uitnodigend om van het zonnige en warme weer te genieten, maar doe dat in je eigen tuin of op het balkon. Wees verstandig en blijf thuis! Let wel op de zonkracht, want deze is 4 en later in de week zelfs 5. Dat betekent dat je, tussen 13 en 15 uur, na 20 tot 30 minuten kan verbranden.

  Foto: Ton Wesselius

  Maandag stijgt later de kans op wat lichte regen

  Maandag schijnt eerst de zon volop en het is overal droog. In de middag neemt in het westen en zuidwesten de bewolking toe en aan het eind van de middag stijgt de kans op wat lichte regen. Elders blijft het droog en schijnt nog lange tijd de zon. In de avond trekt bewolking en lichte regen verder oostwaarts over het land. De temperatuur stijgt naar 17-19 graden in het westen en naar 20 tot 22 graden in het binnenland. In het zuidoosten kan het 23 graden worden. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten, maar deze draait naar west.

  In het paasweekend is er meer bewolking en stijgt de kans op buien. Het blijft ook dan vrij zacht met temperaturen veelal tussen 15 en 20 graden.

  Lees ook het uitgebreide weerbericht.

  Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

  Hoofdfoto: Ab Donker

  Door: Rico Schröder