Maandag 23 sep

Weerbericht België

Buiige regen, overdag ook zon
23 sep. 2019, 0:00 uur
Het is bewolkt en op veel plaatsen valt buiige regen. In het zuiden en westen wordt het geleidelijk droger. Overdag valt eerst vooral in Limburg en de Ardennen nog regen. Vanaf het zuidwesten komt er ruimte voor de zon, maar in de namiddag is ook kans op buien. Het wordt 19-21 graden. Dinsdag en woensdag worden natte dagen.

Deze nacht zijn er vrij veel wolkenvelden met van tijd tot tijd enkele buien. In het westen wordt het geleidelijk meest droog met opklaringen. De temperatuur daalt naar 11-14 graden.

De ochtend start in Limburg en de Ardennen lokaal met regen. In het westen en midden van het land is het overwegend droog, maar wel zwaar bewolkt. De temperatuur ligt rond 16 graden. Geleidelijk breekt in het zuiden en westen de zon door.

In de namiddag komt op steeds meer plaatsen de zon tevoorschijn. Wel zijn er ook flinke stapelwolken en lokaal komt een bui tot ontwikkeling. Het wordt 16 graden in de Ardennen en 20-21 graden in Vlaanderen. De wind waait uit het zuidwesten en is meestal matig, langs de kust soms vrij krachtig, 5 Bft.

Tijdens de avond komt aanvankelijk in het oosten nog een lokale bui voor. Verder zijn er brede opklaringen en in grote delen van het land is rond 19:30 uur een mooie zonsondergang te zien. In de nacht naar dinsdag is het eerst wisselend bewolkt met soms brede opklaringen. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en in het westen volgt in de loop van de nacht mogelijk al regen. De minimumtemperatuur ligt rond 12 graden.

Dinsdag is er veel bewolking en zijn er perioden van regen. Mogelijk is het in de oostelijke delen van het land een deel van de ochtend nog droog. Aan het einde van de dag volgen juist in het westen weer enkele opklaringen. Koud is het niet met circa 19 graden en een matige zuid(west)enwind. Aan zee is de wind soms vrij krachtig, 5 Bft.

Woensdag wordt ook een herfstachtige dag met veel bewolking, regelmatig regen en een stevige zuidwestenwind. Aan zee is de wind vaak vrij krachtig, 5 Bft. Het wordt circa 18 graden.

De dagen daarna blijft het wisselvallig. Het wordt wel iets minder nat dan dinsdag en woensdag en ook komt er vanaf vrijdag wat meer ruimte voor de zon. Met maxima van 16-21 graden ligt de temperatuur op of net iets boven de normale waarden voor eind september.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.