Weeronline
Weeronline
  Zaterdag 6 jun

  Weerbericht België

  Buien en veel wind
  6 juni 2020, 5:50 uur
  Vandaag trekken er buien over het land. Het waait daarbij flink met kans op windstoten. Het wordt 12-17 graden. Morgen schijnt de zon, maar het komt ook weer tot buien en daarbij is kans op onweer. Het wordt 14 tot 19 graden. Na het weekend neemt de buiigheid geleidelijk af en later in de week wordt het warmer en zonniger.

  Deze voormiddag schijnt geregeld de zon. Er zijn ook stapelwolken en vooral in het westen komt het tot enkele buien. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig en aan zee naar krachtig, windkracht 4 tot 6.

  In de namiddag neemt de vlagerige wind verder toe en wordt aan zee hard, windkracht 7. In het kustgebied zijn (zware) windstoten mogelijk tot 75, lokaal tot 80 km/uur. Het weerbeeld laat steeds meer wolken zien en vooral in het oosten is kans op buien. De temperatuur stijgt naar 14 graden aan zee en naar 15-17 elders met de hoogste waarden in de Kempen. In de hogere delen wordt het niet warmer dan 12-13 graden.

  Vanavond komt het vooral in het westen tot buien met kans op onweer. Landinwaarts is het overwegend droog, maar komende nacht trekken de buien geleidelijk verder over het land en stijgt overal de kans op een bui. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig en aan zee (vrij) krachtig. De temperatuur daalt naar 5 tot 10 graden.

  Morgen schijnt af en toe de zon, maar het draait vooral weer om buien. Soms kan het stevig doorregenen en ook onweer is mogelijk. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het westen. De temperatuur is weer wat hoger en stijgt op de meeste plaatsen naar 17-19 graden. Aan zee wordt het maximaal een graad of 16 en in de hogere delen stokt het kwik bij 14 graden.

  Maandag is er een mix van wolkenvelden en zonneschijn. Opnieuw trekken buien over het land, maar vooral later op de dag neemt de buiigheid vanuit het westen sterk af. De wind draait naar het noorden en is overwegend matig. De temperatuur stijgt naar 14-15 graden aan zee en naar 16-19 graden elders met de hoogste waarden in Limburg. Daarmee is het nog steeds fris voor de tijd van het jaar.

  De rest van de week is het overwegend droog en gaandeweg de week schijnt steeds vaker de zon. De temperatuur klimt met vrij grote zekerheid weer uit het dal. Dinsdag liggen de maxima tussen 15 en 19 graden en vanaf woensdag wordt het op steeds meer plaatsen 20 graden en meer. Aan het eind van de week liggen de maxima tussen 20 en 25 graden. Er is slechts een kleine kans van ongeveer 20 procent dat het koele en wisselvallige weertype aanhoudt.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.