Woensdag 19 jun

Weerbericht België

Zware onweersbuien
19 juni 2019, 17:20 uur
Er komen zware onweersbuien voor met kans op hagel en zware windstoten. Later vanavond trekken de buien naar het noordoosten weg. Morgen is het een pak koeler en wordt het 18-22 graden. Er is kans op enkele buien, maar geen hevige buien meer. Vrijdag en zaterdag is het droog met zon, stapelwolken en 18-23 graden. Daarna wordt het hoogzomer met regionaal 30 graden.

Zware onweersbuien trekken van zuidwest naar noordoost over het land. Bij deze buien is kans op hagel en zware windstoten tot 90 km/uur. Ook valt veel neerslag in korte tijd.

In de loop van de avond trekken de buien naar het noordoosten weg. In Limburg en in de Ardennen zijn de hele avond nog onweersbuien mogelijk.

Vannacht komen nog enkele buien voor, vooral in het oosten van het land. Het koelt af naar 13 graden in het zuiden en oosten tot 15 graden aan de Nederlandse grens.

Morgenochtend is er veel bewolking. In het oosten is nog kans op een enkele bui.

Morgenmiddag klaart het vanuit het westen op. In het oosten is het wisselend bewolkt en kunnen enkele (onweers)buien ontwikkelen. De maxima komen uit op lokaal 17 graden in Luxemburg tot 22 in Limburg. Deze waarden zijn normaal voor deze tijd van het jaar. De westenwind is zwak tot matig.

Morgenavond zijn er in het oosten nog een paar buien. Op de meeste plaatsen is het nog een tijdje heerlijk zonnig en droog. Vannacht koelt het af naar lokaal 13 graden in Antwerpen en Limburg tot 10 graden in het zuidoosten. In het oosten is nog kans op buitje.

Vrijdagochtend is het vrij zonnig, maar zijn er ook een paar wolkenvelden. Het blijft droog. In de namiddag blijft het op de meeste plaatsen droog, maar een paar lokale buien zijn niet uitgesloten. De bewolking neemt toe, maar tussendoor zijn er ook zonnige momenten. Aan de kust blijft het waarschijnlijk heerlijk zonnig. De maxima komen uit op een graad of 18 in de Oostkantons en aan de kust. Het warmst wordt het in het noorden van Limburg met een graad of 22. Er staat een matige westen- tot noordwestenwind. In de avond is het overwegend droog en zijn er opklaringen. In de nacht koelt het af naar 9-11 graden.

Zaterdag is het overwegend droog en is er geregeld ruimte voor de zon. In combinatie met een zwakke tot matige wind is het prima weer om naar buiten te gaan. De maxima komen uit op 19-20 graden in het kustgebied en in de Oostkantons tot 23 graden in Limburg. 's Avonds is het in het hele land nog een tijdje heerlijk zonnig weer.

Zondag komt het kwik hoger uit dan op zaterdag. Het wordt maar liefst 24 tot lokaal 29 graden. Aanvankelijk is het zonovergoten weer, maar in de middag ontstaat wel wat bewolking. Er blijft echter veel ruimte voor de zon. De kans op neerslag is klein.

De dagen daarna wordt het zelfs nog wat warmer. Dinsdag kan het lokaal 33 graden worden. De kans op neerslag is daarbij klein. Vanaf woensdag lijkt het weer iets af te koelen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.