Weeronline
Weeronline

  Weerbericht Europa

  West-Europa

  Frankrijk

  De zon schijnt vooral in het zuiden en zuidoosten volop. Elders is er een mix van zon en wolkenvelden en vooral in Bretagne en Normandië is kans op regen. De temperatuur stijgt in het noordwesten naar 17-20 graden, elders liggen de maxima tussen 23 en 28 graden. Aan de Côte d'Azur liggen de maxima rond 33 graden. In Parijs is het de komende tijd 23-26 graden. Vanaf dinsdag is het zonniger.

  Groot Brittannië

  In verband met de huidige crisis en het negatieve reisadvies wordt voorlopig nauwelijks gebruikt gemaakt van weerinformatie voor dit land. Daarom is tijdelijk geen weertekst beschikbaar. Zodra de behoefte aan weerinformatie voor dit land toeneemt en het negatieve reisadvies wordt ingetrokken starten onze meteorologen weer met het schrijven van een weertekst.

  Zuid-Europa

  Italië

  Er zijn flinke zonnige perioden, maar in het midden en zuiden kunnen ook enkele buien ontstaan. De temperatuur stijgt naar waarden tussen 26 en 33 graden. In Milaan is het 28-32 graden en in Rome 30 tot 33. Ook op Sicilië en Sardinië schijnt de zon en is het 26-31 graden. Komende week is het zonnig en tijdelijk droog. Later in de week kunnen weer lokale (onweers)buien ontstaan.

  Portugal

  Het is zonnig en zeer warm zomerweer. Lokaal kunnen een paar stapelwolken ontstaan. De middagtemperatuur ligt landinwaarts boven 35 graden. Later in het weekend kan het 40 graden worden. Aan de Algarve schijnt de zon en is het prima vakantieweer. De temperatuur stijgt naar 28 tot 32 graden. Komende week wordt het minder heet.

  Spanje

  Het is zonovergoten en zeer warm zomerweer. Op de Balearen is een bui mogelijk, maar elders blijft het droog. De temperatuur stijgt aan de costa's naar 27 tot 32 graden. In het binnenland is het heet met maxima ruim boven 35 graden. In de omgeving van Sevilla kan het 40-41 graden worden. Op de Canarische Eilanden is het ook zonnig en warm met 28-30. Wel waait vaak een stevige noordoostenwind.

  Centraal Europa

  Duitsland

  In het noorden is het bewolkt met regelmatig regen. In het midden komen buien voor en kan soms de zon doorbreken. In het zuiden is het zonniger, maar neemt komende dagen de kans op buien toe. Koud is het niet met 19 graden aan de noordwestkust tot 27 graden in het zuiden. Na het weekend is het met 17-23 graden wat koeler.

  Oostenrijk

  In het westen komen wolkenvelden voor, maar in het midden en oosten is het vrij zonnig. In de loop van het weekend wordt het zonniger en warmer met maxima van 25 tot 30 graden. Na het weekend kunnen buien ontstaan en gaat de temperatuur enkele graden omlaag. Halverwege de week wordt het opnieuw zonniger en warmer.

  Zwitserland

  Het is vrij zonnig en warm met regionaal wat bewolking. In de grote steden wordt het 24-28 graden. Het weekend eindigt zonnig met 26 tot lokaal 31 graden. Na het weekend kunnen een paar buien ontstaan en is het minder warm. Daarna volgen een paar zonnige en warme dagen. Aan het eind van de week stijgt de kans op buien opnieuw. Het blijft warm.