Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

27 januari 2020

In West-Europa is geregeld kans op een bui. Lokaal kan het flink doorplenzen. In Londen wordt het 10 graden. Ook in Duitsland is het wisselvallig weer met in de hoger gelegen gedeelten kans op sneeuw. In de Alpen is het vandaag nog prima weer, maar vanaf morgen staat veel sneeuw op het programma. In Portugal en in een groot deel van Spanje is het grijs en kans op een bui. Aan de costa's laat de zon zich vaker zien en is het prima weer.

West-Europa

Frankrijk
Er trekt een neerslag gebied over het land. Vooral in de noordelijke helft van het land kan het flink doorplenzen. Aan de Côte d'Azur blijft het droog met af en toe ruimte voor de zon. De temperaturen liggen tussen 8 en 14 graden. In Parijs wordt het 10 graden. De komende dagen is het wisselvallig weer met geregeld kans op een bui. In de Alpen valt de neerslag in de vorm van sneeuw.

Groot Brittannië
Het is wisselvallig weer. In Engeland wordt het 7-10 graden. Aan de Engelse zuidkust kan het vrij krachtig waaien. In Schotland wordt het 5 graden. In de Hooglanden ligt de temperatuur onder het vriespunt en valt de neerslag in de vorm van sneeuw. Dit weerbeeld houdt de komende tijd aan. Woensdag is het tijdelijk rustiger weer met geregeld ruimte voor de zon. Het wordt maximaal 11 graden.

Zuid-Europa

Italië
Er is bewolking aanwezig met kans op een enkele bui. In Milaan wordt het 9 graden. In de zuidelijke helft van het land wordt het maximaal 16 graden en is het meest droog. Morgen neemt de kans op een bui toe en in de hoger gelegen gedeelten is dan kans op sneeuw. De dagen daarna is in het zuiden van het land nog kans op een enkele bui. In de rest van het land schijnt geregeld de zon.

Portugal
Vooral in de noordelijke helft van het land trekt geregeld neerslag over. Lokaal kan het flink doorplenzen. In de Algarve wisselen zon en wolken elkaar af en is het prima weer. Het wordt maximaal 16 graden. De komende tijd is het grijs met kans op buien. In het zuiden van het land laat de zon zich af en toe zien. Op Madeira wisselen zon en wolken elkaar af en wordt het een graad of 20.

Spanje
Aan de costa's is veel ruimte voor de zon en is het heerlijk weer. In de rest van het land is het grijs met kans op een enkele bui. Lokaal kan mist voorkomen. De temperaturen liggen tussen 11 en 18 graden. Op Mallorca laat de zon zich vaak zien en wordt het een graad of 16. De komende dagen houdt dit weertype aan. Wel wordt het een paar graden warmer. In Valencia wordt het woensdag 22 graden.

Centraal Europa

Duitsland
Vanuit het westen trekt een neerslag gebied over het land. Lokaal kan het flink doorregenen. In het oosten van het land blijft het tot het eind van de middag droog. De temperaturen liggen tussen de 8 en 11 graden. De komende dagen is het ronduit wisselvallig. In de hoger gelegen gedeelten is kans op sneeuw. In de Duitse Alpen kan het daarbij krachtig waaien.

Oostenrijk
Vandaag is het prima weer om op de latten te staan. Op een paar hele lichte sneeuwbuien na blijft het droog. Het weerbeeld laat veel bewolking zien en af en toe zon. In de bergen kan het flink waaien. De komende dagen daalt de sneeuwgrens naar circa 600 meter en staat sneeuw op het programma. Hoog in de bergen kan deze week meer dan 30 centimeter verse sneeuw vallen.

Zwitserland
In een groot deel van het land neemt de bewolking geleidelijk toe. In de avond begint het boven de 1300 meter te sneeuwen. De komende dagen kan hoog in de bergen meer dan een halve meter verse sneeuw vallen. Daarbij kan het hard waaien waardoor hoger gelegen liften gesloten kunnen zijn. Vrijdag neemt de kans op neerslag af en is ruimte voor de zon. Het is dan genieten van de sneeuw.


Floris Lafeber Floris Lafeber Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.