Weerbericht Nederland

Toename bewolking, nacht wat regen

18 feb. 2019, 17:16 uur

Vanuit het westen neemt de bewolking geleidelijk toe en vanavond en vooral vannacht volgt een beetje regen. Met minima van een graad of 6 verloopt de nacht zacht. Komende dagen is er vrij veel bewolking met vooral in het noorden soms wat regen. Het vooruitzicht naar komend weekend laat een grote kans op zonnig weer zien. Daarbij kan het opnieuw ruim 15 graden worden.

Vanavond neemt de bewolking vanuit het westen langzaam toe en in de tweede helft van de avond kan het in het uiterste westen licht regenen. Komende nacht trekt dit regengebiedje van west naar oost over het land en aan het einde van de nacht volgen in het westen opklaringen. De minimumtemperatuur komt uit rond 6 graden.

Morgen is het wisselend bewolkt met in het zuiden en westen meer zon dan in het noorden en oosten. Vooral in Zeeland en langs de westkust is het regelmatig zonnig. In het noordoosten kan een enkele lichte bui voorkomen. In de rest van het land blijft het op de meeste plaatsen droog.

Met 8 graden op de Wadden tot 11 in het zuiden is het een stuk minder warm dan vandaag, maar nog altijd ruim warmer dan gemiddeld in februari. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige, wind uit het westen tot zuidwesten.

Morgenavond neemt de bewolking toe en ook de nacht naar woensdag verloopt bewolkt. In het noorden kan in de nacht een beetje motregen vallen. De minimumtemperatuur varieert van 3 graden in het zuidoosten tot 6 aan zee.

Woensdag wordt een bewolkte dag. Vooral in de noordelijke helft van het land kan af en toe lichte regen of motregen vallen. In het zuiden kan soms de zon even schijnen. Het wordt 9 graden op de Wadden tot lokaal 12 in het zuiden bij een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind.

Donderdag blijft het op veel plaatsen droog. Een groot deel van de dag heeft bewolking de overhand, maar in de loop van de middag komt er vanuit het zuidwesten meer ruimte voor de zon. Het wordt 10-13 graden met de hoogste maxima in Brabant en Limburg. De wind waait nog altijd uit het zuidwesten.

Vrijdag blijft het droog en zijn er zonnige perioden. Mogelijk kan het in Limburg lokaal 15 graden worden. In de rest van het land wordt het 10-14 graden. De wind is zwak tot hooguit matig en draait van zuidwest naar zuidoost.

Het weekend verloopt droog en zonnig. De temperatuurverwachting is wel wat onzeker, maar winters wordt het niet. Er is kans op maxima rond 10 graden met in de nachten lichte vorst. Ook is kans op maxima rond 15 graden met minima op de meeste plaatsen iets boven het vriespunt.

In de loop van volgende week wordt het wat meer bewolkt en neemt de neerslagkans langzaam toe. Het blijft waarschijnlijk relatief zacht met maxima rond 11 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.