Dinsdag 20 aug

Weerbericht Nederland

Zonnige perioden, warm vooruitzicht
21 aug. 2019, 0:00 uur
Er zijn heldere perioden en lokaal kan mist ontstaan. De temperatuur daalt naar 6-12 graden. Op de Wadden is kans op een bui. Vanmiddag wordt het 20-23 graden. Het is dan droog met zon en stapelwolken. Komende dagen wordt het warmer. In het weekend is het zomers met 25-30 graden. Er zijn zonnige perioden en het blijft waarschijnlijk droog. Volgende week neemt de warmte af.

Deze nacht zijn er heldere perioden. In het binnenland daalt de temperatuur naar 6 tot 9 graden en kunnen mistbanken ontstaan. In de kustgebieden is het 9-12 graden. In het Waddengebied is een enkel buitje niet uitgesloten.

Vanochtend is het op veel plaatsen zonnig. In het noorden zijn naast zonnige perioden ook enkele stapelwolken.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden en enkele stapelwolken. In het oosten en noordoosten neemt de bewolking iets toe en kan de zon af en toe verdwijnen. De kans dat een lokale bui ontstaat is klein.

In de kustprovincies en Flevoland wordt het 21-22 graden. In de rest van het land wordt het 22 tot lokaal 23 graden. Op de Wadden is het een graad of 20. Er staat weinig wind en daardoor is het voor het gevoel nog iets warmer.

Vanavond klaar het breed op en kan nog een paar uur van de zon genoten worden. In de nacht naar donderdag daalt de temperatuur naar 8 graden in het binnenland tot lokaal 15 graden in Zeeland. Opnieuw kunnen een paar mistbanken ontstaan.

Donderdag kunnen in het ochtend over het noorden en noordwesten enkele wolkenvelden trekken. In het binnenland schijnt de zon en in de middag is het in grote delen van het land stralend weer. In het noorden en oosten ontstaan enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt iets warmer. In de kustprovincies wordt het 21-23 graden en in het binnenland is het zo’n 24 graden. In Limburg en het oosten van Brabant kan het met 25 graden zomers warm worden. Op het Wad is het 20 graden.

De dagen daarna verlopen zomers. Vrijdag wordt het 24 graden in de kustgebieden en 25 tot 27 graden in het binnenland.

In het weekend stijgt de temperatuur naar 25 tot 29 graden. In het zuidoosten kan het lokaal 30 graden worden. Alleen aan de Waddenkust wordt het met 24 graden net niet zomers warm. Het weerbeeld bestaat uit flink wat zon en enkele wolkenvelden. De lucht zal dus niet vaak strakblauw zijn. Het blijft waarschijnlijk wel droog.

Na het weekend houdt het warme en zonnige weer nog een tijdje aan. Later in de week wordt het minder warm en neemt de kans op enkele buien toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.