Zaterdag 19 okt

Weerbericht Nederland

Veel bewolking, perioden regen
19 okt. 2019, 6:00 uur
Overdag is er veel bewolking en zijn er perioden met regen. In de loop van de dag zijn in het westen opklaringen mogelijk. Het wordt 13-15 graden. Morgen is het wisselend bewolkt met kans op enkele buien. Het wordt dan 13-14 graden.

Vanochtend is er veel bewolking en zijn er perioden met regen. Het uiterste noorden houdt het mogelijk tot laat in de ochtend droog.

Vanmiddag komen de maxima uit op een graad of 13 in het Waddengebied tot een graad of 15 in het zuiden. De middag verloopt regenachtig. De zon is niet of nauwelijks te zien. De zuidwestenwind is zwak tot matig.

Vanavond zijn er nog perioden met regen. Maar in het westen zijn ook enkele opklaringen mogelijk. In het oosten zijn later op de avond opklaringen mogelijk. In de nacht naar zondag koelt het af naar 8-10 graden. Lokaal is kans op mist.

Zondagochtend is er plaatselijk kans op mist. Het wordt het 13-14 graden. Opnieuw zijn er perioden met regen. In de loop van de dag kan aan de kust de zon geregeld schijnen. In het binnenland blijft meer bewolking aanwezig. Er staat weinig wind.

Maandag in de ochtend lokaal mist voorkomen. De dag verloopt wederom regenachtig. Vooral in de ochtend en middag kan het regelmatig regenen. In de loop van de dag zijn opklaringen mogelijk. Het kwik stijgt naar 13-15 graden. Er staat een zwakke tot matige wind.

De dagen daarna krijgen we te maken met een droger weertype. Geregeld kan er genoten worden van wat zon. In de nacht kan lokaal mist ontstaan. Met maxima van 14-18 graden lijkt het halverwege volgende week iets zachter dan normaal te worden. Gemiddeld wordt het rond die tijd van het jaar 12-13 graden.

 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.