Weeronline
Weeronline
  Zaterdag 6 jun

  Weerbericht Nederland

  Enkele buien en een stevige wind
  6 juni 2020, 0:00 uur
  Deze nacht is er een mix van wolken en opklaringen. Verspreid komt het tot een bui. Overdag schijnt geregeld de zon, maar het komt opnieuw tot buien. Het waait stevig en het wordt 13-18 graden. Zondag en maandag komt het ook tot buien en met 15 tot 19 graden is het iets minder koud. Vanaf dinsdag neemt de buienkans af en wordt het zonniger en warmer met 20-25 graden.

  Vannacht is er een mix van wolken en opklaringen. Verspreid over het land komt het nog tot buien, maar op veel plaatsen blijft het droog. De westen- tot zuidwestenwind is matig en aan zee (vrij) krachtig. De temperatuur daalt flink met minima van 5-6 graden in het binnenland en 7-9 in het westen.

  Vanochtend schijnt geregeld de zon. Er zijn ook stapelwolken en verspreid over het land is een bui mogelijk. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig en aan zee naar krachtig, windkracht 4 tot 6.

  Vanmiddag neemt de vlagerige wind verder toe en wordt aan zee en in het Waddengebied hard, misschien wel stormachtig, windkracht 7-8. In de kustgebieden zijn (zware) windstoten mogelijk tot 75, lokaal tot 80 km/uur. Het weerbeeld laat steeds meer wolken zien en vanuit het noordwesten neemt de kans op buien toe en bij buien is onweer mogelijk.

  De temperatuur stijgt naar 14-15 graden in het westen en naar 16-17 in het binnenland. In het zuidoosten kan het lokaal 18 graden worden, maar in het Waddengebied wordt het niet warmer dan een graad of 13.

  Vanavond komt het vooral in het westen en noorden tot buien met kans op onweer. Landinwaarts is het overwegend droog. Komende nacht trekken de buien geleidelijk verder over het land. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig en aan zee (vrij) krachtig. De temperatuur daalt naar 8 tot 10 graden.

  Zondag schijnt in de ochtend af en toe de zon. Er zijn ook wolkenvelden en vooral in het westen komt het tot flinke buien. Daarbij is ook onweer mogelijk. De buien trekken geleidelijk over het land naar het oosten. De meest felle buien zijn voor het noorden en midden, in het zuiden valt het met de buiigheid wel mee

  In de middag is het overwegend bewolkt en vooral landinwaarts komt het tot flinke plensbuien met kans op onweer. Vanuit het westen wordt het wat droger en aan het eind van de middag kan het opklaren. De temperatuur stijgt naar 16 graden in het noorden en westen en naar 17-18 in het midden, oosten en zuiden. De wind waait uit het westen en is matig en aan zee (vrij) krachtig.

  Maandag is er een mix van wolkenvelden en zonneschijn. Opnieuw trekken buien over het land, maar vooral later op de dag neemt de buiigheid vanuit het westen sterk af. De wind draait naar het noorden en is overwegend matig. De temperatuur stijgt naar 15-16 graden direct aan zee en naar 17-19 in het binnenland met de hoogste temperaturen in het oosten en zuidoosten. Daarmee is het nog steeds fris voor de tijd van het jaar.

  De rest van de week is het overwegend droog en gaandeweg de week schijnt steeds vaker de zon. De temperatuur klimt met vrij grote zekerheid weer uit het dal. Dinsdag liggen de maxima tussen 16 en 20 graden en vanaf woensdag wordt het op steeds meer plaatsen 20 graden en meer. Aan het eind van de week liggen de maxima tussen 20 en 25 graden. Er is slechts een kleine kans van ongeveer 20 procent dat het koele en wisselvallige weertype aanhoudt.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.