Weerbericht Nederland

Zonnig en warm Pasen

21 apr. 2019, 0:00 uur

Pasen verloopt dit jaar zonovergoten en droog. Vandaag is het net iets minder warm dan gisteren met 17 graden op de Wadden tot mogelijk lokaal net 25 in het zuiden. Morgen wordt het weer wat warmer: 20-26 graden. In de loop de week wordt het geleidelijk minder warm en neemt de bewolking toe. Daarbij stijgt vanaf woensdag de kans op een regen- of onweersbui.

Deze nacht blijft het helder. De minimumtemperatuur komt uit tussen 3 graden in Groningen en 9 graden in het zuidwesten.

Overdag is het opnieuw de hele dag volop zonnig. Met maxima van 17 graden op de Wadden, 22 in Amsterdam en 24 in het zuiden wordt het iets minder warm dan gisteren. Misschien wordt het in Brabant lokaal net 25 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit het oosten tot noordoosten. Langs de westkust, vooral in het zuidwesten, draait de wind in de middag meer naar noord, waardoor het op de stranden een aantal graden afkoelt.

In de avond en de volgende nacht is het helder. De minimumtemperatuur ligt rond 7 graden.

Maandag, Tweede Paasdag, wordt het weer iets warmer dan vandaag. De middagtemperatuur komt uit op 20 graden op de Wadden, 23-24 graden in de Randstad en 25-26 graden in Brabant, Limburg en delen van Gelderland. De zon schijnt alweer de hele dag uitbundig en er waait een matige oostenwind.

Dinsdag is er opnieuw veel ruimte voor de zon. In de middag ontstaan wat stapelwolkjes, maar tot een bui komt het niet. Het is opnieuw aangenaam warm met maxima van 18 graden op de Wadden tot 24 in het zuiden. Er waait een matige, aan de noordkust vrij krachtige, oostenwind.

De dagen daarna raak het meer bewolkt en neemt de buienkans toe. Vooral vrijdag staat nu een flink aantal buien op het programma. Woensdag is het nog behoorlijk warm met maxima van 18 graden in Den Helder tot 23 in Limburg. Richting het volgende weekend daalt de middagtemperatuur naar een graad of 16.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.