Weeronline
Weeronline

  Weerbericht Nederland

  Grijs en een spatje regen, lokaal zon
  26 nov 2020, 23:01 uur

  Het is overwegend bewolkt met kans op een spatje regen. Lokaal kan het mistig zijn. Vanmiddag is het droog met vooral in het zuidoosten kans op zon. Het wordt 7-9 graden. Het weekend verloopt droog en het wordt wat kouder. Zaterdag is het 6-8 graden met vrij veel wolkenvelden en soms zon. Zondag wordt het slechts een graad of 5 en is in de middag meer ruimte voor zon. In de nacht naar maandag vriest het op veel plaatsen.

  Deze nacht zijn er veel wolkenvelden met kans op een beetje motregen. Lokaal kan mist ontstaan en de temperatuur daalt naar 3-7 graden. In het noorden is kans op opklaringen en daar daalt de temperatuur naar 1-4 graden en is kans op vorst aan de grond. Mocht het langer opklaren kan het lokaal een graadje vriezen.

  Vanochtend is het op veel plaatsen nog een tijd grijs en de eerste uren kan het plaatselijk mistig zijn. Lokaal kan het een beetje (mot)regenen. In het noorden is kans op wat zon, maar later kan de zon ook weer verdwijnen.

  Vanmiddag is het overwegend droog met wolkenvelden en vooral in het zuidoosten is kans op wat zonneschijn. Bij een zwakke oostenwind wordt het 7-9 graden.

  In de avond blijft het waarschijnlijk droog met wolkenvelden en enkele opklaringen. Later in de avond en in de nacht naar zaterdag kan wat mist ontstaan. De temperatuur daalt naar 3 graden in het binnenland en 5-6 graden aan de kust.

  Zaterdag hebben we rustig weer en blijft het droog. Bij een zwakke tot matige oostenwind wordt het 6-8 graden. Er zijn veel wolkenvelden en in de eerste uren van de ochtend is kans op mist. Vooral in de middag kan af en toe de zon schijnen. De nacht naar zondag wordt wat kouder en vooral in het binnenland kan het tijdens opklaringen een beetje vriezen.

  Zondag is het in de ochtend vrij koud met aanvankelijk temperaturen dicht bij het vriespunt en lokaal een beetje vorst. Later in de ochtend stijgt de temperatuur naar 1-4 graden. In de middag wordt het zo’n 5 graden. Het is droog met wolkenvelden en zonnige perioden. In de zon is het heerlijk weer, maar in de schaduw is het behoorlijk fris. De wind blijft oostelijk en zwak tot matig van kracht. De nacht naar maandag wordt waarschijnlijk kouder en kan het door heldere perioden op grote schaal 1-3 graden vriezen. Plaatselijk kan het 1-2 graden kouder worden.

  Maandag is het wat kouder dan normaal met in de eerste uren van de ochtend temperaturen rond het vriespunt en in de middag 4-6 graden. Het is droog met wolkenvelden en regionaal ook zon. Later op de dag neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe.

  De dagen daarna zijn er veel wolkenvelden en soms kan een beetje regen vallen. Een groot deel van de tijd is het droog en vooral later in de week kan af en toe de zon doorbreken. De middagtemperatuur ligt tussen 5 en 8 graden. ’s Nachts is tijdens opklaringen kans op lokale vorst.

  Vrijdag 27 nov