Maandag 6 apr

Weerbericht Nederland

Kans op mist, overdag weer zon
7 apr. 2020, 0:00 uur
Vannacht kan regionaal mist ontstaan. In de ochtend verdwijnt de eventuele mist en de rest van de dag is het overwegend zonnig. Het wordt 15-21 graden. Woensdag is het met 17-24 graden nog iets warmer. Mogelijk wordt het in het zuidoosten lokaal 25 graden. Donderdag en vrijdag wordt het met zon 15-22 graden. Zaterdag en zondag is kans op enkele buien.

Deze nacht valt in het oosten en noordoosten lokaal nog een beetje (mot)regen. Vanuit het westen wordt het overal droog en klaart het op. Op meerdere plaatsen kan mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 6 graden.

In de vroege ochtend is het regionaal mistig. Geleidelijk lost de mist op. Lokaal kan het even duren voordat de mist is opgelost. Met zon loopt het kwik eind van de ochtend op naar 15-17 graden. Daar waar het wat langer grijs is, blijft de temperatuur tijdelijk wat achter.

In de middag is het in het binnenland wisselend bewolkt met regelmatig zon. In de kustgebieden is het op de meeste plaatsen zonnig. Het wordt 15 graden op de Wadden tot 21 in het zuidoosten en er waait een zwakke tot matige oostenwind.

Tijdens de avond en in de nacht naar woensdag zijn er brede opklaringen. De temperatuur zakt naar een graad of 8 en regionaal kan mist ontstaan.

Woensdag is het, na het oplossen van eventuele mist, weer de hele dag droog en zonnig. Het wordt nog iets warmer dan vandaag met 17-18 graden in het noordwesten tot 24 graden in het zuidoosten. Mogelijk komt het zeer lokaal met 25 graden tot een zomerse dag. De wind is zwak en waait uit zuidelijke richtingen. Genieten van dit warme, (bijna) zomerse, weer doe je het beste in eigen tuin of op je balkon.

Ook donderdag en vrijdag verlopen droog en vrij zonnig. Het wordt 15 graden op de Wadden tot 22 graden in Zuid-Nederland. Hiermee is het flink warmer dan normaal. Gemiddeld ligt de middagtemperatuur in deze tijd van het jaar rond 13 graden.

Tijdens het paasweekend is kans op enkele buien en zien we vooral op zaterdag en zondag de zon veel minder vaak. De temperatuur moet daarbij waarschijnlijk wat inleveren. Zaterdag wordt het nog 15-20 graden en tijdens Pasen liggen de maxima tussen 14 en 18 graden.

Ook na Pasen ligt de middagtemperatuur waarschijnlijk tussen 14 en 20 graden. Hierbij is de kans groot op droog en vrij zonnig weer. De neerslagkans ligt dagelijks rond 25%.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.